maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku #14: Glögijuustokakku

14. Luukussa on ihan superhyvän juustokakun ohje. Mä ite tykkään juustokakuista, mutta ykskään ei oo ennen ollu niin hyvää että mä sitä montaa palaa jaksaisin jääkaapista hakea. Tätä syön itseasiassa jopa tälläkin hetkellä kun tätä reseptiä kirjotan! Oon kyllä superhuono leipuri, joten mun onnekseni sain parit apukädet kokkailemaan mun kanssa (noh, ite taisin olla aikalailla pelkässä kuvaajan roolissa..). Huomioikaa muuten se sitten, että tän pitää mielellään olla yön yli jääkaapissa ja kesken kaikenkin jokusen aikaa, ettei mikään supernopea hätäkakku oo tehdä.. Suhteellisen yksinkertanen kuitenkin :) Mutta nyt ohjeeseen! 
IMG_0492
Tarvitset:
Piparkakkupohjaan:
200g pipareita
100g voita
Valkosuklaamousseen:
2dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
150g valkosuklaata
1dl tomusokeria
1tl vanilijasokeria
4kpl liivatelehtiä
2rkl sitruunamehua
Glögikiilteeseen:
3kpl liivatelehtiä
2dl glögitiivistettä
1dl vettä

OHJE:
1. Laita irtopohjavuoan pohjalle pohjan muotoiseksi leikattu leivinpaperi. Laita myös liivatelehdet likomaan kylmään veteen.
IMG_0499

2. Murskaa piparit kaulimella pakastepussissa.
IMG_0496

3. Sulata voi ja lisää voisulan joukkoon piparmurska ja painele murska vuoan pohjalle tiiviisti. Laita jääkappiin odottamaan.
IMG_0501
IMG_0505 IMG_0511 IMG_0512

4. Valmista valkosuklaatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lopuksi sokerit joukkoon. Notkista tuorejuusto ja paloittele valkosuklaa ja sulata miedolla teholla mikrossa välillä sekoittaen.
IMG_0518 IMG_0524 IMG_0519 IMG_0513

5. Yhdistä tuorejuusto ja valkosuklaasula ja sekoita.
IMG_0523

6. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustosuklaaseos ja sekoita vatkaimella.
IMG_0532 IMG_0535

7. Kuumenna sitruunamehu mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne sitruunamehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki.
IMG_0539 IMG_0543

8. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.
IMG_0550

9. Laita täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa noin kolme tuntia. (Tässä vaiheessa voit halutessasi valmistaa kakkuun koristeet.)
IMG_0553 IMG_0556

(Lumihiutalekoristeen tekeminen:
1. Tulosta tai piirrä haluamasi näköinen lumihiutale.
2. Aseta leivinpaperi kuvan päälle ja piirrä kuvio leivinpaperiin.
3. Sulata valkosuklaata noin 50-100g.
4. Purista valkosuklaata tyllasta tai meidän tapauksessa pienestä minigrip pussista johon oltiin tehty reikä leivinpaperin päälle kuvion mukaisesti. Muista kuitenkin kääntää leivinpaperi niin, että kynän jäljet jäävät alapuolelle.
5. Laita jääkappiin)
IMG_0557 IMG_0563

10. Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia.

11. Yhdistä glögitiiviste ja vesi ja mittaa puoli desiä valmista glögiä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
IMG_0570 IMG_0574

12. Purista liivatteet ja lisää kattilaan sekoittaen.
IMG_0577
13. Kaada loput glögit kattilaan ja anna jäähtyä.

14. Kun seos on jäähtynyt haaleaksi, kaada se kakun päälle varovasti. Laita kakku jääkappiin 3-4 tunniksi tai anna sen olla siellä yön yli. (HUOM. Jos olet tehnyt koristeen, kannattaa se lisätä kakun päälle jo esim 1 tunnin kohdalla jolloin kiille on vielä tahmea. Näin se jää paremmin kakkuun kiinni.)IMG_0586

Valmis!!

IMG_0590
Kuten mä jo sainoin niin tästä tuli oikeesti ihan älyttömän hyvää ja äiti jopa mainitsi että voitais tehdä toinen samanlainen joulupöytään - ei musta hullumpi idea! :P
IMG_0600

8 kommenttia:

  1. Pitääki laittaa tää ohje muistiin ja taikoo tämmönen juustokakku jouluks! Näyttää toooosi hyvälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan ehdottomasti! Ai että en malta oottaa että pääset maistamaan tätä! :)

      Poista
  2. Ei vitsi miten upean näköinen, on kyllä pakko tehdä, mutta ei varmaan ihan jouluaaton lähellä, kun jääkaappi on yleensä silloin muutenkin ihan täynnä.. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tossa oot kyllä ihan oikeessa! :P Joulun jälkeen on hyvä vielä heittää glögin ja pipareiden rippeet kakkuun (;

      Poista
    2. Osaatko muuten sanoa mistä toi teidän kermanvatkauskulho ja kansi on ku mulla alkaa mennä niihin kermapisteisiin jotka lentää ja kovettuu pitkin keittiötä! :p

      Poista
    3. Oon ihan unohtanut vastata tähän.. Mutta siis en muista tarkasti et mistä ollaan toi ostettu, oisko ollu esim anttilasta? Mut toi on kyllä ihan superkätevä!! :P

      Poista
  3. Anonyymi12/18/2015

    Monta cm oli vuoan halkaisija, jota käytit tässä reseptissä? :-)

    VastaaPoista