maanantai 3. elokuuta 2015

Matkakuume

Heippa! Kuten varmaan moni muukin suomalainen mun lisäks ois oottanut lämmintä hellekesää, tai ainakin pidempää lämmintä jaksoa sen kolmen päivän tilalle mitä tänä kesänä saatiin. Monet suuntas ymmärrettävästi johonkin etelän suuntaan lämpöseen, mutta ite oon jumissa Suomen lisäks Jyväskylässä urheilun takia. Mulle tuli kauhee hinku selailla vanhoja lomakuvia, ja päätin sit tehdä tällasen matkakuume -postauksen. Yritin valita sellasia kuvia mitä ei välttämättä olis täällä blogin puolella näkynyt! matkoilta1 matkoilta2 matkoilta7
Meillä on aiempina vuosina ollu perheen kanssa tapana lähteä syyslomalla etelään, yleensä Espanjaan pimeetä syksyä karkuun. Viime vuonna mä lähin yksin Iinan kanssa ja tänä vuonna mitään reissua ei ollu tiedossa. Nyt tässä viimesen parin viikon aikana kuitenkin meille kaikille iski kauhee matkakuume, ja varattiinkin matka syksyks Mallorcalle! Oon ihan superinnoissani, koska ihan kuten sanoinkin niin tää kesä on ollu kelien puolesta mitä on, ja oon luopunut monien muiden tavoin helletoivoista... Nyt pitäs kuitenkin olla aurinkoa tiedossa parin kuukauden päästä♥
matkoilta4 matkoilta6
Mä ite en oo ikinä käynyt Mallorcalla, mutta Espanjassa ja Kanarian saarilla useita kertoja. Tosi kiva päästä vähän taas näkemään eri maisemia, vaikka Espanja on saarineen aika samantapasta joka paikassa. Joku saattaa miettiä että miks aina Espanja, niin meidän koko perhe tykkää Espanjasta, siellä on aika varmasti lämmin ja sinne on suht lyhyt lentomatka. Nytkin mennään vähän alle 2viikoks, joten joku Thaimaa olis liian kaukana kun pitäs toipuu jet lageista.. Ja lisäks me tehdään poikkeuksetta omatoimimatkoja, eli varataan ite lennot ja kämppä, koska sillain saadaan reissusta just meille sopiva. Kyllä pakettimatkatkin on tosi jees, mutta ne maksaakin suhteessa hyötyyn niin paljon enemmän.. Ja hei, mikä olis parempaa kun ettiä perheen kanssa sopivia lentoja tai kämppää auringosta? (;
matkoilta3 matkoilta5
Jos te ootte käyny Mallorcalla ja teillä olis jakaa hyviä vinkkejä aktiviteeteista, kaupoista, ruokapaikoista tai ihan mihin tahansa liittyen niin kaikki on tervetulleita!

Mä oon tällä hetkellä bussissa menossa Helsinkiin, jossa vietetään Sannin kanssa tää alkuviikko. Pieni irtiotto normaalista kesäloma-arjesta tuleekin tarpeeseen.. Seuraavan kerran sit kuullaan meidän Helsingin reissun jälkeen, hyvät maanantait kaikille! :)

26 kommenttia:

  1. Ääh noi kuvat on niin ihania! Kyllä ne helteet sais tulla tai sit vaan pitäis lähteä jonnekin lämpimään. Kivaa että pääset syksyllä sitten reissuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiitos! Nyt kyllä seuraava viikko näyttää lupaavalta, toivottavasti kestäis sit vähän kauempaankin syksyyn! :) Jep oon kyl itekki tosi ilonen sen takia :3

      Poista
  2. Oii, ihanaa! Pidä sitten kivaa Mallorcalla kun lähdet sinne syksyllä! :3 Ja nää kuvat on aivan ihania! :o Vaikka osan oonkin nähnyt Instassa mutta mutta.

    Itekkin toisaalta haluisin jonnekkin lämpimään, toisaalta en :D Oon ollut tasan kerran etelässä - Kreikan Lerós-saarella vuonna 2013 - ja se reissu oli ihan kamala, vaikka nyt ajattelenkin sitä myös osaltaan elämysmatkana. Siellä oli aluksi kivaa, kunnes mut eka hakattiin, sitten uhattiin tappaa. Vaikka tiedänkin, että sitä tuskin tapahtuu uudelleen, en ole oikeastaan ollenkaan innokas lähtemään minnekkään etelään tai minnekkään Ruotsia tai Viroa kauemmaksi ulkomaille muutenkaan. Vaikka hakkaajat/uhkaajat eivät edes olleet paikallisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo pidän aivan varmasti! :)

      Hui apua kuulostaa kyllä kieltämättä aika karulta reissulta! :o Just se et toi on varmasti tosi harvinaista, harmi vaan et sun on pitäny olla se joka sen kokee... :/ Toivottavasti pääset viel jollekkin kivalle matkalle ettei jää huono maku matkaamisesta :3

      Poista
  3. Itse en ole ikinä ollut ulkomailla ja kukaan perheestä ei ole auringonpalvoja niin etelän matkaa tuskin on tiedossa, ja ite oon tykänny tästäkin kesästä, kun inhoan yli 23 hellettä! Mutta makunsa kullakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla tätäkin kantaa kesässä! Mä ite oon kyl ehoton auringonpalvoja, joten oon aina innoissanu helteistä ja varsinkin ulkomaanreissuista :) Mutta juuri niin, makunsa kullakin!

      Poista
  4. Oi, Mallorca on ihana paikka! Kävin siellä itse varmaan viisi vuotta sitten, joten ainoa asia jonka sieltä muistan on ne aivan ihanat rannat! Voi että oon kateellinen, näillä näkymin mä pääsen reissaamaan vasta ensi kevään puolella... Pidähän kiva reissu :-)

    http://oona-h.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että rannat on kyl yks iso juttu miks sinne lähen innoissani, en tiiä mitään parempaa kun rannoilla makoilu❤️ No ens kevätkin tulee kyllä nopeesti, kiva jos pääset sillon kuitenkin! Pidän varmasti! :3

      Poista
  5. Ihania kuvia ja tutun paikan Torreviejan tunnistin kuvista, vai tunnistinko väärin :) Oon kans samaa mieltä et Espanja on ihana lomapaikka. Pidä kivaa Mallorcalla!

    http://ennnimaria.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh tunnistit kyllä oikein! Reilu vuos sitten käytiin siellä treenileirillä :) Kiitos paljon pidän kyllä!!

      Poista
  6. Hei mäkin oon lähössä Mallorcalle nyt syksyllä ja oon siellä 9-16.10 :) Lähen pitkästä aikaa perheen kanssa reissaamaan ja mulla on ihan sama ku sulla, että oon käyny useasti Kanariansaarilla ja Espanjassa, mutta en koskaan Mallorcalla :D
    Monet mun tutut on kehunu sitä paikkaa paljon, joten uskon, että ollaan valittu matkakohde aika nappiin:) Mihin päin ootte menossa siellä? Meillä on hotelli siinä Palman kaupungin lähellä, vissiin aika lähellä lentokenttää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa hauska sattuma! Me ollaan osittain siel sun kaa samaan aikaan, ja ollaan siel Palman suunnalla Palmanovassa :) Haha ollaan sit lähössä ihan samoissa asetelmissa reissuun! (;
      Mustaki tuntuu et toi on tosi symppis paikka, toivottavasti oon oikeessa! Mut hei tosi hyvää reissua sulle! :3

      Poista
  7. Oi vitsi mitä upeita lomakuvia!! Oon lähdössä ens viikolla Rhodokselle (juurikin Suomen kylmää kesää karkuun) ja nää kuvat kyllä lisäs vaa mun odotus-fiilistä :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiiii ihanaa Rodos! Se on kyl ihan superkiva paikka, vietä ihana loma siellä! :)

      Poista
  8. Aapua miten onkaan ihania kuvia! Tässä iskee itsellekkin kamala matkakuume näitä katsoessa. Sulla on muutenkin tosi kivan oloinen blogi, liityn ehdottomasti lukijaksi! :-)

    www.meri-mmm.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kiitos! :) No älä muuta sano, kyllä itekin voisin lähtee johonkin lämpöseen samantien! Onneks nää suomenkin säät on pikkusen paranemaan päin nyt kuitenkin... Ihana kuulla tervetuloa! :)

      Poista
  9. Aivan ihania kuvia! Ulkomailla on aina niin ihanaa olla, se tunnelma on niin rento ja lämpö on niin täydellistä. En oo ite koskaan Espanjassa käynyt, monta vuotta kyllä ollut haaveissa!:) Liityn lukijaks!

    http://heidieveliina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiiitos sulle! :) No niimpä, se vapaus siellä kyl kiehtoo! Joo ehottomasti kannattaa käydä Espanjassa jos mahis tulee! Oi kiva kuulla, tervetuloa! :-)

      Poista
  10. Ihania kuvia, et oo ainoo jolla on tällä hetkellä tosi kova matkakuume, ois niin jees päästä makoilee hiekkarannoille johonki lämpimään kohteeseen <3 Ihanaa että sä pääset reissuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niiiimpä! Eipä nää suomen pari hellepäivää ihan anna ihan vastinetta... Ihanaa et se on sustakin kivaa :)

      Poista
  11. Hei ! Yritän tässä kuumeisesti miettiä jotain käymisenarvoisia paikkoja Mallorcalta.. :D Itse olen ollut siellä 5-6 vuonna peräkkäin, aina pohjoisosassa. Jos auton vuokraaminen ei tunnu kamalalta ajatukselta, niin kannattaa ottaa auto alle ainakin pariksi päiväksi ja kiertää saarea ympäri ! Vaikka kartalla välimatkat näyttää pitkiltä niin todellisuudessa saaren läpi ajaa alle tuntiin. Vuorilla ne pikkutiet ja maisemat niiltä on AIVAN ihania!
    Ja oma kokemus Mallorcasta on pelkästään positiivinen. Minua itseä Kanarialla on inhottanut, jos ravintolassa tai kaupassa tullaan puhumaan huonoo suomee, ei oikein tiedä millä kielellä puhua takaisin ja ymmärretäänkö oikein mitä puhutaan. Mallorcalla tätä ongelmaa en ole kohdannut onneksi. Palmassa olen käynyt shoppailemassa parikertaa, kalliita merkkiliikkeitäkin löytyy. Palman lähellä on myös pari ostoskeskusta, Alcampo ja Festival Park. Festival Parkista löytyy mm. Niken outletstore, veikkaan, että voisit tykätä siitä ;) Tällä hetkellä ei taida tulla muuta mieleen, mukavaa reissua teille, toivottavasti oli jotain apua ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ekaks kiitti paljon kommentista, tuntuu kyl et aukasit paljon! Auto joo me vuokrataan ainakin muutamaks päiväks ellei koko ajaks, joten toi saaren kiertäminen kuulostaa kivalta idealta! :) Ja hei toi niken outletti on kyl ihan pakko käydä tsekkaamassa!! :P Mut joo hei kiitos vielä, susta oli kyllä apua! Nyt kuitenkin vähän tietää mitä oottaa! :)

      Poista
  12. Ihania kuvia!! :) Vitsi nyt on kyllä pakko alkaa kattomaan espanjanlentojen hintoja, tämmösen kesän jälkeen matka lämpimään on enemmän kuin tarpeessa!

    http://mypartofworld.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no oon ihan samaa mieltä! :)

      Poista
  13. Anonyymi9/13/2015

    Mikä sattuma tulla lukemaan sun blogia ja huomata että oot lähdössä samaan aikaan Palmanovaan kun minäkin!

    VastaaPoista