perjantai 17. heinäkuuta 2015

Urheilusta

Moikka taas! Sain ihania kommenteja edelliseen postaukseen, oli tosi kiva kuulla et olitte mun kanssa samaa mieltä tästä pienestä tauosta. Sain yhden kommentin koskien urheilun ja muun elämän yhdistämistä, ja se oli musta superhyvä idea! Eli teen tästä lähtien joko urheiluun liittyviä postauksia, tai sit urheiluvapaita postauksia eli siis kaikkea mikä liittyy mun elämään. Olin yllättynyt kuinka monet oli kiinnostunu urheilusta, joten tää tuntuu tosi hyvältä ratkasulta. Saatan kuitenkin noihin urheilupostauksiin laittaa esim asukuvia, et semmosille joita ei urheilu kiinnosta on ees jotain katseltavaa. Katotaan miten tää lähtee pyörimään!

Mutta nyt tähän postaukseen jota pyydeltiin jo jokunen aika sitten. Sain kysymyksiä liittyen mun kisaamiseen ja ns. henkiseen puoleen urheilussa, ja vastailin niihin sit ihan postauksen muodossa. Eli niihin kyssäreihin sit:

Miten valmistaudut kisaan? Esim onko sun ruokavalio erilainen kisapäivää edeltävinä päivinä?
Kisaan nyt ekaa kertaa muutamaan vuoteen aktiivisesti, mutta nyt varsinkin tänä vuonna mulle on tullu parit jutut mistä pidän kiinni ennen kisaa. Yks on se, että en syö pariin päivään ennen kisaa karkkia. Oon lähes satavarma et jos syön tiistaina pari karkkia niin ei se juoksu sen takia mee torstaina heikosti tai yhtään sen paremmin jos en syö. Siitä on nyt kuitenkin vaan tullu sellanen henkinen juttu enemmänkin et en syö herkkuja ennen kisaa, eikä siitä mitään haittaa ainakaan oo! Muuta rutiinia mulla ei oikeen kisaa edeltävinä päivinä oo, mut sit kisa-aamuna yritän aina syödä hyvin vaikka ruoka tökkiskin. Syön puuroa, mitä on helppo saada alas ja sit marjoja, banaania yms sekaan. Ja sit tietty yritän syödä kisaa edeltävinä päivinä mahollisimman hyvin ja energiapitoista ruokaa, ettei mee ihan ''lihislinjalle'' :D
sport1
Mitkä asiat auttaa sua pääsemään hyviin tuloksiin?
Hmm no ihan ekana tulee mieleen se, että on saanu reenata terveenä. Se on tietty ihan ylivoimasesti se ykkösjuttu minkä takia urheilijat tekee hyviä tuloksia. Ja no ite en oo saanu pitkään aikaan ehjää reenikautta, mutta mä pääsen nopsasti aina hyvään kuntoon mikä on huippu juttu. Ois kuitenkin kiva tietää mihin tuloksiin pääsis jos sais ehjän kauden, hah! Jos sit jotain henkilökohtasia juttuja mitkä auttaa just mua pääsemään hyviin yksittäisiin tuloksiin, niin ehkä se ainakin et oon hyvä kilpailemaan. Sytyn kisoissa, ja on harvinaista jos en pääse lähelle ees omaa tasoa varsinkaan isoissa kisoissa. Se on tosi hyvä juttu et se on luontasta, koska tiiän muutamia joita isojen kisojen jännitys saa vaan stressaantuneeks ja sitä kautta tulee vaan huonoja tuloksia.. Tarkotin isoilla kisoilla tässä enimmäkseen siis SM-kisoja, koska sen isommissa en ite oo ollu eli ei oo kokemusta hehe :D
sport4
Jännitätkö paljon kisoja koskaan? Miten saat pidettyä jännityksen kurissa?
Jännitän kyllä, mut ihan ylitsepääsemättömästi tosi harvoin. Kerran jouduin juoksemaan (sen kuuluisan) kasin SM-viesteissä, ja tuntu et mulle ladattiin jäätävät paineet siihen. En pystynyt syömään aamupalaks muuta kun pikkusen jugurttia ja ennen juoksua iltapäivällä vielä puolikkaan palautusjuoman, muuta kun en saanu alas. Kyllä se juoksu sit meni ihan jees, mutta voin kyllä sanoo etten ikinä oo ollu niin paineissa ja jännittänyt niin paljon kun ennen sitä juoksua. Se meni jo niiiin yli, et en muista ees siitä päivästä mitään muuta kun sen, että juoksun jälkeen itkin kauan ihan vaan sen takia et se koko tilanne raukes :D Onneks yhtä pahaa tilannetta ei sen jälkeen oo tullu! Eli jos kisaan semmosessa lajissa mikä on mulle mieluinen, kaikki jännitys on positiivista koska tykkään siitä lajista ja tiiän et sitä mä haluun tehdä, mut jos laji on sellanen mistä en yhtään tykkää niin jännitys on ehottomasti negatiivista.
sport2 Yritän pitää jännityksen kurissa ihan niinkin yksinkertasella jutulla kun hengittämällä. Se lopullinen jännitys iskee aina vasta kisapaikalla, ja sillon yritän vaan ajatella positiivisia asioita ja kuunnella musiikkia. Sit just ennen lajia esim lähtöpaikalla keskityn niihin juttuihin mitä juoksus pitää muistaa, hengitän ja sillain kontrolloin koko tilannetta. Mut mun tapa ei tietenkään sovi kaikille, joillekin sopii nimenomaan se et ei ajattele koko suoritusta yhtään. Pitää vaan löytää se oma tapa!
sport3 Käytätkö urheilijoiden psyykkisen valmentautumisen keinoja esim. rentoutus- tai mielikuvaharjoituksia?
Mielikuvaharjotteita teen joo, mut mitään rentoutumisjuttuja en, en oikeen tiiä mikä niitten idea on? Rentouttaa joo mut mä rentoudun parhaiten kun nukun ja sitä sit yritän harrastaa kunnolla x) Muuten olin kerran meidän seuran projektissa jossa pääsin jutteleen psyykkiselle valmentajalle, ja se oli tosi kivaa! Sitä tuun varmasti käyttämään vielä tulevaisuudessa :)


Nyt kun mulla on taas motivaatiota tänne kirjottelemiseen, niin ois huikeeta jos laittaisitte jotain ehdotuksia mitä postauksia te haluisitte niin urheiluun kun muuhun elämään liittyen, niin pääsen heti työstämään niitä!

Tosi hyvät viikonloput kaikille!♥

Kaikki kuvat weheartit

19 kommenttia:

  1. Anonyymi7/17/2015

    Voisit tehä postauksen jostain sun kisareissusta silleen my day -tyyliin että kertoisit tarkemmin mitä kaikkea teet sinä päivänä/päivinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo toi kuulostaa kivalta idealta, kiitti! :)
      Yleensä oon vaan kauheen keskittynt siihen kisaan, et vaikka se nyt kuulostaa kivalta idealta niin saattaa olla, et kisapäivänä ei tee mieli miettiä muuta, eli blogia.. Mutta pidän ton mielessä!! :)

      Poista
  2. Tää oli niin kiva postaus! Lisää vaan urheilu postauksia, itsekkin harrastan yleisurheilua mutta tällä hetkellä polvi on kipuillut joten juokseminen on nyt vähän jäänyt. Mutta näitä sun urheilu postauksia on vaan niin kiva lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla et tykkäät lukee urheilupostauksia! Harmi vaan et sulla on polven kans ongelmia.. Tsemppii sen kanssa! :)

      Poista
  3. Anonyymi7/18/2015

    Oli kiva lukee tätä postausta :) Tykkään kans näistä sun urheilu postauksista! Sähän oot urheilulukiossa niin olis kiva kuulla siitä miten sulla on aamutreenit yms ja minkälaisia ne on? :) Sit kans sun perus viikosta, että minkälaista treeniä on ollut yms!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiva kuulla!! :)
      Jooop oon! En oikeen tiiä et mitä niistä kertoisin, tehään niissä niin samanlaista treeniä kun iltasin oman valmentajankin kanssa.. Eli ihan perus nopeusjuttuja, intervalleja, huoltoo, lihaskuntoo jne. Riippuu sit kaudesta et tehäänkö paljon kovaa reeniä vai onks just huoltoo. Ja oma reenikalenteriki otetaan huomioon aamureeneis, ettei tuu liian rankkoi päivii esim!
      Ja voisin ehkä tehäkin ton tyylisen postauksen syksyllä kun reeniä on ihan kunnolla, nykyään on vaan kisoja, valmistavia yms reenejä :P Mut kiitos paljon ideoista! :)

      Poista
  4. Anonyymi7/19/2015

    Ois kiva jos tekisit postauksen sun päivittäisestä ruokailusta? Syötkö miten paljon epäterveellistä (pizzaa, karkkia jne.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo toi on hyvä idea!! Voisinkin tehä sen lähiaikoina! :)

      Poista
  5. Kaikenlaiset postaukset on enemmän kuin tervetulleita! :)

    VastaaPoista
  6. Anonyymi7/19/2015

    Tää oli tosi kiva postaus!:) mihin aikaan sä suunnilleen oot juossu 800m ja minkä ikäsenä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et tykkäsit!:) Hahahaa joo kasi ei ollu vahvin laji mulle, juoksin jonkun 2.36 sillon 3-4 vuotta sitten, eikä se paljon parepaan nytkään menis XD Kaikki 400m pidemmät on mulle toosi heikkoi matkoi..

      Poista
  7. Tosi kiva postaus :) oot kyllä blogis perusteella hyvä tyyppi ja sun kroppa on ihan huikee :-D keep goingg!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että aivan ihana kommentti! Kiitos paljon Nelli! :')

      Poista
  8. Anonyymi7/22/2015

    Kiva postaus, sun urheilustas on tosi kiva lukee. oot mun esikuva: sulla on ollu vammojen kanssa tosi vaikeeta urheilun suhteen, mutta silti et oo luovuttanut, pääset varmasti pitkälle! Tämäkin kausi on mennyt tosi hyvin. Tsemppiä myös jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh wautsi mikä kommentti! :o Jep on mulla kyllä ollu vaikeeta ja se on vaatinu paljon työtä, mut samaan pystyy ihan jos vaan on motivaatiota! :) Kiiitos tosi paljon sulle, piristit enemmän kun osaat aatella!! :')

      Poista
  9. Anonyymi7/23/2015

    onnea, hyvät juoksut tänään, näin sut puolivahingossa tv:stä :-D sen lisäksi tosi kiva blogi, ekaa kertaa kommentoin vaikka oon jo jonkun aikaa lukenut. Sopivasti sekä urheilujuttuja että ei urheilu- :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii kiitti! :) Ihana kuulla sun mielipide tosta urheilujutusta kans, kiva et oot tota mieltä! :3

      Poista
  10. Hei!
    Eksyin sun blogiis tännää sattumalta ja tykkään hirveänä!♥
    Tästä postauksesta nään osittain itteni:D
    Mutta tsemppejä kisoihin!♥ja loppu kaudelle!♥

    VastaaPoista